هانی کرده با اصابت ۲ گلوله پلیس بازداشت شد پیش‌بینی افزایش گردوخاک از دوشنبه در تهران اسامی برخی محصولات خوراکی غیرمجاز اعلام شد اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته

مشکلات قلبی در بزرگسالی، نتیجه چاقی در کودکی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد ساعت‌ها نشستن در مقابل تلویزیون یا خیره شدن به صفحه نمایشگر تلفن در کودکی می‌تواند سلامت قلب را چند دهه بعد به خطر اندازد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 18
کد خبر: ۲۱۸۹۳۹

به گزارش راهبرد معاصر. محققان فنلاندی می‌گویند کودکانی که عمدتاً بی تحرک هستند، به جوانانی تبدیل می‌شوند که با کلسترول بالا و سایر مشکلات سلامتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

دکتر «اندرو آگباجه»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه فنلاند شرقی، در بیانیه خبری گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش زمان بی تحرکی در دوران کودکی ممکن است در دو سوم افزایش کل کلسترول افراد قبل از اواسط بیست سالگی دخیل باشد.»

 

آگباجه می‌گوید: «این مسئله نشان می‌دهد که بی تحرکی دوران کودکی ممکن است یک عامل خطر اصلی برای افزایش کلسترول و متعاقب آن حمله قلبی یا سکته زودرس در اواسط چهل سالگی باشد.»

 

در این مطالعه، به کودکان ۱۱ ساله ردیاب‌های فعالیت تعبیه شد و همچنین به طور مرتب سطح کلسترول آنها بررسی شد. سپس سلامت آنها به مدت ۱۳ سال پیگیری شد.

 

یکی از یافته‌های اصلی: بچه‌های کم تحرک با بالا رفتن سن، بیشتر کم تحرک تر می‌شوند. متوسط زمان بی تحرکی از ۶ ساعت در روز در دوران کودکی به ۹ ساعت در روز افزایش یافته بود.

 

گروه تحقیق پی برد این کمبود فعالیت بدنی باعث افزایش ۷۰ درصدی کلسترول در همان دوره زمانی شد.

 

فعالیت بدنی سبک از حدود ۶ ساعت در روز در دوران کودکی به نصف آن در بزرگسالی کاهش یافت.

 

فعالیت بدنی متوسط تا شدید، به طور متوسط ۵۰ دقیقه در روز، نسبتاً ثابت ماند. به نظر می‌رسد این نوع فعالیت با کاهش کلسترول کل مرتبط است، اما تنها در صورتی که فرد بتواند از چاقی نیز جلوگیری کند.

 

آگباجه گفت: «درگیر شدن در فعالیت بدنی سبک به مدت ۳ تا ۴ ساعت در روز ممکن است راهی مؤثر برای کاهش کلسترول بالا و جلوگیری از مشکلات سلامت قلب در آینده باشد.»/ مهر

ارسال نظر