ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد تب کریمه کنگو؛ بیماری کُشنده تابستانی هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۵؛ هشدار گرمای شدید در ۲۹ استان مشاغلی که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آنها شود محرومیت ۱ تا ۱۰ ساله برای متخلفان کنکور دستگیری شرور معروف و ۸ متهم دیگر در پرونده نزاع مرگبار جنوب شرق تهران آیتم‌های تعیین شهریه مدارس غیردولتی/ کاهش ساعت کاری معلمان مدارس غیردولتی و بیمه کامل آنها از مهرماه جریمه ورود به محدوده طرح از ۲۸ خرداد تا ۸ تیر حذف می‌شود؟ هشدار هواشناسی درباره استمرار گرما در ۲۷ استان/ لزوم مدیریت مصرف انرژی فردا، آخرین مهلت دریافت کارت کنکور عکس روز ناسا از یک فرورفتگی در مریخ

مشکلات قلبی در بزرگسالی، نتیجه چاقی در کودکی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد ساعت‌ها نشستن در مقابل تلویزیون یا خیره شدن به صفحه نمایشگر تلفن در کودکی می‌تواند سلامت قلب را چند دهه بعد به خطر اندازد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 18
کد خبر: ۲۱۸۹۳۹

به گزارش راهبرد معاصر. محققان فنلاندی می‌گویند کودکانی که عمدتاً بی تحرک هستند، به جوانانی تبدیل می‌شوند که با کلسترول بالا و سایر مشکلات سلامتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

دکتر «اندرو آگباجه»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه فنلاند شرقی، در بیانیه خبری گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش زمان بی تحرکی در دوران کودکی ممکن است در دو سوم افزایش کل کلسترول افراد قبل از اواسط بیست سالگی دخیل باشد.»

 

آگباجه می‌گوید: «این مسئله نشان می‌دهد که بی تحرکی دوران کودکی ممکن است یک عامل خطر اصلی برای افزایش کلسترول و متعاقب آن حمله قلبی یا سکته زودرس در اواسط چهل سالگی باشد.»

 

در این مطالعه، به کودکان ۱۱ ساله ردیاب‌های فعالیت تعبیه شد و همچنین به طور مرتب سطح کلسترول آنها بررسی شد. سپس سلامت آنها به مدت ۱۳ سال پیگیری شد.

 

یکی از یافته‌های اصلی: بچه‌های کم تحرک با بالا رفتن سن، بیشتر کم تحرک تر می‌شوند. متوسط زمان بی تحرکی از ۶ ساعت در روز در دوران کودکی به ۹ ساعت در روز افزایش یافته بود.

 

گروه تحقیق پی برد این کمبود فعالیت بدنی باعث افزایش ۷۰ درصدی کلسترول در همان دوره زمانی شد.

 

فعالیت بدنی سبک از حدود ۶ ساعت در روز در دوران کودکی به نصف آن در بزرگسالی کاهش یافت.

 

فعالیت بدنی متوسط تا شدید، به طور متوسط ۵۰ دقیقه در روز، نسبتاً ثابت ماند. به نظر می‌رسد این نوع فعالیت با کاهش کلسترول کل مرتبط است، اما تنها در صورتی که فرد بتواند از چاقی نیز جلوگیری کند.

 

آگباجه گفت: «درگیر شدن در فعالیت بدنی سبک به مدت ۳ تا ۴ ساعت در روز ممکن است راهی مؤثر برای کاهش کلسترول بالا و جلوگیری از مشکلات سلامت قلب در آینده باشد.»/ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار